Nyheder

Nivi Olsen: Hvad sker der med fiskeriloven?

Nivi Olsen: Hvad sker der med fiskeriloven?

Author: Demokraatit/9. november 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Fiskeriloven er sat til behandling her på Efterårssamlingens sidste dag den 16. november. Alligevel har vi i Inatsisartut endnu ikke modtaget forslaget fra Naalakkersuisut og vi har heller ikke modtaget yderligere konsekvensanalyser og konsekvensberegninger på forslaget. Med sin adfærd udviser Naalakkersuisut desværre en total mangel på respekt for demokratiet. Det er simpelthen for dårligt.

I slutningen af september udsendte jeg en pressemeddelelse, hvor jeg skrev, at det forslag til fiskerilov, der var sendt i høring ikke var godt nok. Jeg opfordrede Naalakkersuisut til at udarbejde de nødvendige analyser og beregninger, så vi i Inatsisartut kunne få et ordentligt grundlag at arbejde ud fra.

Desværre har Naalakkersuisut valgt ikke at lytte til min opfordring. I Inatsisartut har vi endnu intet hørt fra Naalakkersuisut vedr. Fiskeriloven. Det er simpelthen for dårligt. Der er kun en uge til vi skal behandle forslaget, og vi i Inatsisartut bør have ordentlig tid til at sætte os ind i loven før vi tager stilling til den. Vi bør have mulighed for at sætte os grundigt ind i analyser og beregninger.

Naalakkersuisut og særligt Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst udviser med denne adfærd en bekymrende mangel på respekt for de demokratiske spilleregler. Fiskeriloven er en meget vigtig lov, og så nytter det altså ikke noget, at man først fremlægger forslaget for Inatsisartut i absolut sidste øjeblik.

Desværre er jeg ikke specielt overrasket. Vi husker nok alle, at Naalakkersuisut på Forårssamlingen 2015 blev pålagt at foretage en undersøgelse, der skulle belyse mulighederne  for - og de økonomiske konsekvenser ved - at gøre de tidsubegrænsede licenser på rejer og hellefisk tidsbegrænsede. Her mere end to år efter har Naalakkersuisut stadig ikke fremlagt en sådan undersøgelse.

Det er en uhørt mangel på respekt over for demokratiet og over for Inatsisartut.

Jeg vil derfor mene, at det er helt på sin plads at spørge Naalakkersuisut:

Hvad sker der med Fiskeriloven?

Hvis I ikke er i stand til at fremlægge et gennemarbejdet forslag, der baserer sig på ordentlige analyser og beregninger, så udskyd dog forslaget til Forårssamlingen 2018. det er ikke fair, at I beder Inatsisartut om at sætte sig ind i så vigtigt og så kompliceret et emne på under en uge.


Mvh.
Nivi Olsen
Demokraatit

Number of views (349)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.