Nyheder

Formandskabet manipulerer med Inatsisartut og befolkningen

Formandskabet manipulerer med Inatsisartut og befolkningen

Author: Demokraatit/23. oktober 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
5.0

Siumut, IA og Partii Naleraq ønsker at få flere penge til partikasserne, og dette ønske hjælpes på vej af Inatsisartuts Formandskab, der har stillet forslag om at forhøje partitilskuddet. Desværre forsøger Formandskabet at manipulere med Inatsisartut og befolkningen i sin argumentation for forslaget.

Både i livet generelt og i politik er det som oftest en god idé at holde sig til sandheden. Ellers risikerer man at miste troværdighed.

Inatsisartuts Formandskab er meget ærlige omkring, at man synes, at det er en god idé at forhøje tilskuddet til de politiske partier, det siger de da ærligt. Det er fair nok. Argumentationen er dog alt andet end ærlig.

”Pga. af den korte tid til at analysere, læse og sammensætte forslaget der er kommet fra formandsskabet, har vi kigget tingene igennem en ekstra gang, selvom 1. behandlingen har været i salen – og det er altid fornuftigt, specielt når vi mener det er en dårlig ide. Sådan er det desværre, når man vil have et dårligt forslag igennem, så mener formandsskabet altså, at vi helst have så kort tid til som muligt at behandle forlagene, det samme med f.eks. parlamentsbygningen og forfatningskommissionen, og det er en dårlig ide og meget upassende” siger Randi Vestergaard Evaldsen

I bemærkningerne til forslaget kan man således læse følgende:

”Tilskuddet har formelt ikke været reguleret siden 2006".

Det er ganske enkelt ikke korrekt. Partitilskuddet blev reguleret både i 2009 og 2010.

I 2009 steg mandattilskuddet fra 125.000 kroner til 170.000 kroner og grundtilskuddet sted fra 300.000 kroner til 650.000 kroner. i 2010 steg mandattilskuddet fra 170.000 kroner til 210.000 kroner.

Demokraternes formand Randi Vestergaard Evaldsen siger i den forbindelse:

"Jeg synes, at det er manipulerende, at Formandskabet skriver sådan noget i bemærkningerne. Det er jo ingen hemmelighed, at partierne fik forhøjet deres direkte tilskud i både 2009 og 2010. Hvorfor ikke bare være ærlige omkring det? Det er sådan noget som det her, der skader Inatsisartuts omdømme i befolkningen, og det synes jeg er rigtig ærgerligt”, siger hun.

”De tre partier der sidder i Inatsisartut’s formandskab, Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq, mener selv de beskytter de lavest bemidlet i samfundet, de her er et pragtfuld eksempel på, at dette ikke er korrekt. Lige så snart man kan tilgodese sig selv, eller ens parti, så er de hurtige til at tage til sig. Disse forslag ser ud til, at glide nemt igennem. Pristalsreguleringen er det eneste argument her i forslaget, i mine øjne, hvorfor så ikke indføre pristalsregulering på alle områder? De tænker kun på sig selv, de andre partier, det er altså befolkningen vi arbejder for” Slutter Randi Vestergaard Evaldsen 

Number of views (384)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.