Nyheder

Justus Hansen: Dårligt og udemokratisk forslag fra Siumut

Justus Hansen: Dårligt og udemokratisk forslag fra Siumut

Author: Demokraatit/19. oktober 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
5.0

Siumut har netop fremsendt et forslag til forespørgselsdebat til Inatsisartut, hvor man helt enkelt vil fratage visse borgere deres demokratiske rettigheder. Det tager Demokraterne skarpt afstand fra. Vi bryder os heller ikke om, at Siumut vil ændre på vores velfungerende valgsystem.

I dag har vi et rigtig fint valgsystem til Inatsisarturvalg, hvor alle stemmer tæller lige meget. Når stemmerne er optalt, så bliver mandaterne fordelt, så de partier med flest stemmer får flest mandater, og hvor det herefter er de kandidater med flest stemmer inden for de enkelte partier, der besætter mandaterne. Det er enkelt, overskueligt og frem for alt meget demokratisk.

Siumut ønsker nu at ændre på dette system, og indføre valgkredse. Forslaget er noget demokratisk rod, der ikke tager hensyn til befolkningstallet.

1. januar 2017 boede der 22.673 mennesker i Kommuneqarfik Sermersooq. Siumut forestiller sig, at disse mennesker skal fordele 6 mandater mellem sig. I den kommende Kommune Qeqertalik bor der 6.500 mennesker. De skal fordele 4 mandater mellem sig. Hvordan kan Siumut seriøst mene, at denne mandatfordeling nogensinde vil blive demokratisk retfærdig?

Herudover vil Siumut fratage borgere her i landet deres stemmeret. Det er så udemokratisk som noget overhovedet kan være. I dag er det sådan, at man får stemme- og valgret, når man har boet i landet i et halvt år. Demokraterne mener, at det er helt på sin plads, at man får demokratiske rettigheder i det land, hvor man bor og hvor man betaler skat.

Siumut vil ændre dette, så man først får stemme- og valgret, når man har boet her i 2 eller 7 år. Det forslag er udemokratisk og utaknemmeligt. Man vil gerne have folks skattekroner, men man vil ikke give dem demokratiske rettigheder. Det er uetisk og dobbeltmoralsk, og Demokraterne håber, at andre end os vil tage afstand fra den slags tanker. De hører ganske enkelt ikke hjemme i et demokrati.

Mvh.
Justus Hansen
Demokraatit

Number of views (432)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.