Nyheder

Mimi Karlsen skal blande sig uden om

Mimi Karlsen skal blande sig uden om

Author: Demokraatit/26. juli 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating
IA’s Mimi Karlsen har desværre valgt at blande sig i, hvilke kvalifikationer den kommende rektor på Ilisimatusarfik skal besidde. Hun og alle andre politikere bør respektere, at det er bestyrelsen for Ilisimatusarfik, der ansætter en rektor. IA’s formand Sara Olsvig bør sætte sit medlem på plads.

Demokraterne har stor tiltro til, at bestyrelsen på Ilisimatusarfik er professionel, og at den arbejder for landets og de studerendes bedste, og vi har stor tiltro til, at bestyrelsen er i stand til at ansætte en velkvalificeret rektor, der på bedst mulig vis kan videreudvikle Ilisimatusarfik.

IA’s medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen har ikke samme tiltro, men har valgt at blande sig i, hvilke kompetencer den kommende rektor bør besidde. Det er ganske enkelt ikke i orden. Mimi Karlsen - og andre politikere for den sags skyld - skal blande sig helt uden om den slags.

Der er jo en grund til, at Ilisimatusarfik har en bestyrelse, der tager sig af den slags.

Samfundet har krav på at vide om det er IA’s politik, at politikere skal kunne blande sig i, hvem der bliver ansat som rektor på Ilisimatusarfik. Og samfundet har krav på at vide om det kun gælder på Ilisimatusarfik eller om det også gælder andre steder. Skal politikerne eksempelvis have lov at blande sig i, hvem der skal være direktør for Royal Greenland? Eller for Tele? Eller for andre virksomheder?

Befolkningen har ret til at få klar besked fra IA’s formand Sara Olsvig. Er det pludselig blevet IA’s politik, at politikere skal blande sig i ansættelser af medarbejdere?

Vi ser frem til at høre dit svar, Sara.


Mvh.
Justus Hansen
Demokraatit

Number of views (954)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.