Nyheder

§ 37: Kæledyr (hund og kat)

§ 37: Kæledyr (hund og kat)

Author: Demokraatit/21. juni 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

I henhold til § 37 i Forretningsordenen for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut.

 

Spørgsmål til Naalakkersuisut vedr. hold af hund og kat:


1. Vil Naalakkersuisut tage initiativ til at ændre Inatsisartutforordning om Leje af boliger således, at det for boliger, der er ejet af INI A/S eller Illuut A/S, som udgangspunkt bliver muligt at holde kæledyr som hund og/eller kat? Hvis svaret et nej ønsker jeg en grundig begrundelse herfor.

2. Vil en andels- eller ejerforening kunne lave ordensregler om, at man ikke må holde hund eller kat i en andels- eller ejerbolig?

3. Kan Naalakkersuisut oplyse yderligere om emnet?

(Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne)

 

Begrundelse
Jeg har naturligvis stor forståelse for, at private udlejere 100 procent selv skal bestemme, hvorvidt en lejer må have hund eller kat. Den private ejendomsret skal altid respekteres.

Jeg har lidt sværere ved at forstå, at det også i den offentlige udlejningsmasse skal være så besværligt at få lov at holde hund og/eller kat.

I bilag 4 til Inatsisartutforordning om Leje af boliger kan man således læse følgende vedr. husdyr:

”Der må ikke holdes hund eller kat uden udlejers skriftlige tilladelse. Medmindre særlige forhold tilsiger andet, så gives der ikke tilladelse til hunde- eller kattehold i flerfamiliehuse, dvs. rækkehuse og etagehuse. Udlejer kan kræve et særligt depositum for hunde eller kattehold.”

Reglerne i dag er altså sådan, at det som udgangspunkt er forbudt at have et kæledyr som en hund eller kat. Rigtig mange mennesker har et nært forhold til en hund og/eller kat, og jeg mener, at det er forkert, at vi som udgangspunkt forhindrer disse mennesker i at holde hund og/eller kat.

Jeg er med på, at der kan være tilfælde, hvor et forbud giver mening, men jeg mener, at vi bør vende det om, så hold af hund og/eller kat som udgangspunkt er tilladt.


Spørgsmålene bedes besvaret inden for 10 arbejdsdage.

 

 

Number of views (1467)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.