Nyheder

Qeqqata Demokraatit: Ny privat fiskefabrik kan danne ringe i vandet

Qeqqata Demokraatit: Ny privat fiskefabrik kan danne ringe i vandet

Author: Demokraatit/29. maj 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Sisimiuts afdeling af Demokraterne håber på, at Enoksen Seafoods lovede fabriksanlæg kan give regionen mere konkurrence og et økonomisk boost.

 

Flere aktører på fiskemarkedet giver konkurrence om mængder, pris og kvalitet. Og det er noget, som kan skabe stor vækst i Qeqqata Kommunia, håber Demokraternes lokalafdeling.

 

- Der er selvfølgelig ikke nogen garantier for noget, udtaler regionsformand Erne Olsen.

 

- Men i Demokraterne håber vi, at den nye fabrik vil sætte gang i en udvikling som vi har set med hellefisken i både Ilulissat og i Nuuk. Her er indhandlingspriserne steget igennem 4-5 år til gavn for fiskerne og andre små erhvervsdrivende.

 

Håber på ny udvikling
Når private virksomheder etablerer sig og tjener penge, så skaber det ægte vækst, som er mere værd end selvstyret og kommunens løsninger, der tit er kortsigtede.

 

- Der er mange fiskere og erhvervsdrivende i Sisimiut, som håber den kommende fabrik kan skabe ringe i vandet og sætte gang i en vækst i vores økonomi, lyder det fra Erne Olsen.

 

Hvis der langsomt kommer stigende indhandlingspriser i Sisimiut, vil det ikke kun hjælpe fiskerne men også fabrikkerne, husker han på. Virksomhederne vil nemlig kunne få mere stabile fiskeleverancer.

 

- Lad os håbe, at virksomhederne ser muligheden her. Man kan desværre frygte, at Royal Greenland med det samme presser prisen helt i vejret, så det vil gøre det sværere for nye producenter at få fisk ind.

Number of views (869)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.