Nyheder

Departementet for Sundhed ramt af akut hukommelsessvigt

Departementet for Sundhed ramt af akut hukommelsessvigt

Author: Demokraatit/9. maj 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Det er ikke hver dag man ser, at et lovforslag fremsættes af medlemmer af Inatsisartut. Faktisk er det kun sket 4-5 gange før. Men når Naalakkersuisut – eller vi skulle måske snarere sige et departement – efter 5 år stadig ikke har efterlevet en beslutning truffet af et enigt Inatsisartut, må nogen jo træde hjælpende til og gøre arbejdet for dem. Det gjorde Demokraterne: Vi fremsatte et lovforslag, som udvider åbningstiden for butikssalg af øl, vin og andre alkoholholdige drikke.

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, har indstillet dette lovforslag til forkastelse, med den begrundelse, at verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler begrænsning af åbningstiderne for salg af alkohol.

Denne oplysning indgik ganske vist også i Inatsisartuts behandling 5 år tidligere. Men ikke nok med det: For blot et halvt år siden fremsatte Naalakkersuisut og Sundhedsdepartementet selv et lovforslag, som indebar en udvidelse af butikkernes åbningstid for salg af alkoholholdige drikke. En mindre udvidelse end Inatsisartut i sin tid besluttede, og dermed en mindre udvidelse end i Demokraternes lovforslag. Men trods alt en udvidelse!

Man skulle tro, at Agathe Fontain var klar over dette? At nogen i hendes departement havde gjort hende opmærksom på det? Med mindre selvfølgelig at de har glemt det… Det er ganske vist kun et halvt år siden, men …

Vi kan kun se én mulig forklaring. Departementet for Sundhed er ramt af akut hukommelsessvigt. Meget bekymrende. Forhåbentligt smitter det ikke…


Mvh.
Justus Hansen & Randi Vestergaard Evaldsen
Inatsisartutmedlemmer for Demokraterne

Number of views (1097)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.