Nyheder

Tidlig og ekstra indsats i folkeskolen er bedre end sommerskole

Tidlig og ekstra indsats i folkeskolen er bedre end sommerskole

Author: Demokraatit/30. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

FOLKESKOLEN: Asii Chemnitz Narup’s valgudspil om at 95 % af eleverne skal videre efter folkeskolen, ved hjælp af sommerskole og ekstra tilbud udenfor skolen, må og skal aldrig blive et mål i sig selv. Målet skal være at løfte elevernes generelle resultater straks, så eleverne har den rette ballast og er motiverede til at komme videre i uddannelsessystemet og bestå disse.

 

Det glæder mig, at vi fra Demokraterne kan inspirere de garvede politikere til at tage det faglige niveau i folkeskolen alvorligt. Asii Chemnitz Narup har fundet inspiration i Løkke-fondens initiativ til at arrangere sommerskoler, som hun har beskrevet i sin artikel fra 29. marts 2017.

 

Jeg er rigtig glad for, at vi er enige om, at det faglige niveau i folkeskolen skal hæves og at der skal tilføres både menneskelige og økonomiske ressourcer. Vi er dog uenige i fremgangsmåden og jeg mener, at hjælpen skal tilbydes eleverne med det samme, som beskrevet i min pressemeddelelse, som Sermitsiaq bragte på netavisen den 6. marts 2017, ’Gode afgangsprøver fra folkeskolen skal belønnes’.  

 

Asii Chemnitz Narups forslag er selvfølgelig sympatisk, men jeg forslår, at der sker en intensiv hjælp i de fag børnene er sakket bagud i med det samme. Som i øjeblikkeligt! Vi skal ikke vente til sommerferien og vi skal ikke oprette yderligere parallelsystemer og endnu mere brobygning - folkeskolen skal løfte eleverne.  

Der skal være fokus på den enkelte elevs trivsel i skolen og ikke fokus på hvornår systemet kan afsætte den fornødne tid til at hjælpe eleven. Det er eleven der skal i fokus. Ikke systemet.

 

Prøv at forestil dig at være den lille pige eller den lille dreng, som blev hægtet af fra skolens start i matematik, engelsk, dansk, grønlandsk eller andre fag og se klassekammeraterne køre derudaf. Prøv at forestil dig, at du har været bagud med nogle fag hele året og når sommerferien endelig indtræffer, kan der være hjælp at hente og så kan du sidde i klassen og kigge ud af vinduet og se dine øvrige klassekammerater holde ferie.  

 

Som jeg ser det består udfordringen i, at rigtig mange elever ikke opnår gode nok resultater i et eller flere fag, og det er ganske enkelt uacceptabelt og derfor vil det bedst lønne sig for den enkelte elev og samfundet, at der gives en udstrakt hjælpende hånd allerede fra første dag i 1. klasse, så der gives den nødvendige ballast og motivation gennem hele folkeskolen.

 

Tidlig indsats! 

Number of views (920)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.