Nyheder

Hurtigere sagsbehandling i Kommuneqarfik Sermersooq

Hurtigere sagsbehandling i Kommuneqarfik Sermersooq

Author: Demokraatit/30. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Der skal bygges hvor der er behov for det, og Kommuneqarfik Sermersooq ser desværre at vi kæmper massivt med vores boligefterslæb. Særligt i Nuuk og Tasiilaq er byggemassen faldefærdig, ødelagt, og vi mangler byggemodnede byggefelter.

 

Vi må og skal sikre mere og bedre byggerier, forskellige slags byggerier der har forskellige indkomstgrupper in mente, og så skal vi sikre at vi ikke overopheder byggebranchen hver gang der er valg.
Det er ikke nok med rapporter og byplaner, vi skal også investere smart, vedvarende, og sikre mindre erhverv og firmaer adgang til at kunne bygge, ligesom det skal være muligt for private at bygge med.

 

Langsommelig kvæler boligmassen, og der skal være flere super skarpe folk i en afdeling som Teknik og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq.
Vi er nødt til at indføre målinger på effektivitet og hvor lang tid der går, før en sag behandles, så vi kan benchmarke os frem til bedre og hurtigere sagsgange.
Det er såmænd ikke for at skyde på nogen, jeg kan bare konstatere at de ikke har ressourcer nok – igen og igen hører vi om sager der henlægger og samler støv, og om meget, meget træg sagsbehandling i afdelingen.

Det er bare ikke godt nok, når der nu er folk der både vil bygge til at drive erhverv og for noget at bo i.

 

Sikrede kommunen byggefelter nok, så ville vi kunne bygge jævnt hen ad vejen, i forhold til det der er behov for i f.eks. Nuuk.
Jeg véd godt at det er dyrt at byggemodne, men på den anden side har vi voldsomt behov for, at vi ikke skaber overophedning i byggesektoren, og vi skal give mindre, lokale virksomheder mulighed for at byde ind også.

 

Det bliver en win-win situation, fordi der både bygges af lokale firmaer, som kan hyre flere mennesker, som kan sikre lokal arbejdskraft og kompetence-opbygning, samtidig med, at der skabes flere praktikpladser til de unge, og vi sikrer flere boliger.

 

Det er på tide at vi markant løfter Teknik,- og Miljøafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Investeringer i byggeri skal prioriteres – ikke alene på kommunalt plan, men også på landsplan.

Der skal være kollegier til vore uddannelsessøgende – også dem der bor her i kommunen, ikke kun tilflyttere. Der skal være mulighed for forældre-køb, der skal banes vej for at private investorer i mindre firmaer og konsortier kan bygge med.
Det fortjener vores befolkning.

 

Vi skal heller ikke være bange for investeringer udefra, SIKUKI er et godt eksempel på, at det kan lykkes hvis vi kæmper hårdt nok, sammen. Det vi skal være bange for, er at der kommer politikere til, som ikke tænker langsigtet, som ikke sætter nok til side til at renovere og vedligeholde, og som prioriterer som vinden blæser. På boligområdet har vi – også – brug for stabile og langsigtede løsninger.

Nu er det nok snak, lad os gøre det til en realitet. 

Number of views (1027)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.