Nyheder

Sport og bevægelse giver sundere mennesker

Sport og bevægelse giver sundere mennesker

Author: Demokraatit/30. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Aktivitet, bevægelse, sport og sundhed skal blive en mere naturlig del af vores hverdag. Vi skal udvikle os gennem sport og idræt, og gøre denne del af vores kultur til en integreret del af et godt liv.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi grønlænderne er enorm atletiske, dygtige og fokuserede, når det handler om sport, bevægelse og idræt, men vi benytter det alt for lidt. Det er videnskabeligt bevidst, at bevægelse og motion aktiverer generne, så man får mere overskud og så kroppen fungerer som den skal.

Det er derfor en mærkesag for mig, at vi får sport, idræt og bevægelse helt ud til det enkelte menneske i Kommuneqarfik Sermersooq.

Lærerne i skolerne skal tænke bevægelse ind i skoledagen, så børnene bliver mere aktive. Det vil give sundere børn og indlæringen vil blive forbedret.

Det samme skal ske i daginstitutionerne. Gennem sjove lege og aktiviteter skal de mindste lære, at det er både sjovt og givende at bevæge sig og dyrke idræt.

Herudover skal alle borgere i kommunen have bedre muligheder for at dyrke sport og motion i ordentlige rammer. Vi skal bygge nye haller, mini-haller og kunstgræsbaner. Og vi skal blive bedre til at vedligeholde de anlæg vi allerede har. På den måde får vi skabt sundere borgere med mere livsglæde.

Når det er sagt, så vil jeg påpege, at man i vort land har masser af muligheder for helt gratis at få fantastiske oplevelser, hvor der indgår bevægelse. Vi kan gå på jagt eller bare gå en tur i vores smukke omgivelser. Og det meste af året er der gode muligheder for at løbe på ski.

Der er ingen øvre grænse for motion, der er ingen religion for motion, der er ingen hudfarvemæssig krav til motion – motion og sport er faktisk et af det største mulige samlingspunkter her i landet – det er den kultur vi som land alle kan samles om. Og så er det ovenikøbet sundt.

Jeg vil arbejde for hele tiden at optimere borgernes muligheder for at kunne dyrke motion. Sport og bevægelse giver sundere og gladere borgere med mere optimisme og livsglæde.


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat til Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq

Number of views (1027)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.