Nyheder

Demokraterne foreslår praktisk tilgang på socialområdet

Demokraterne foreslår praktisk tilgang på socialområdet

Author: Demokraatit/29. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Regionsformand Frantz Ferenkamp Nielsen (D) foreslår en ny rekrutteringsindsats efter skandale med manglende jobopslag i Qaasuitsup Kommunia

Demokraternes lokalafdeling i Ilulissat stiller sig uforstående overfor den stilstand, som hersker på det sociale område i landets største kommune. I marts kunne AG skrive en artikel om 55 spøgelsesstillinger på socialområdet, som rådhusets politikere end ikke har forsøgt at besætte.

- Jeg kan se på kommunens hjemmeside, at der ikke er sat ledige stillinger op på socialområdet. Når man søger andre steder på nettet, f.eks. Sermitsiaq.AG er der heller ikke noget stillingsopslag, og det undrer mig, udtaler regionsformand Frantz Ferenkamp Nielsen.

Siumut har lovet offentligt, at der skulle være fem nye ansatte på vej, men vi savner at se beviser for dette. Lokalpolitikeren mener, at borgmesteren og kommuneadministrationen stadig mangler at forklare sig, efter det blev offentligt kendt, at der var mange ubesatte stillinger.

- Jeg mener, kommunen er med til at forsømme børn, unge og deres familier, der trænger til hjælp. Hvorfor har de ansvarlige ikke i det mindste sørget for løbende at opslå alle stillinger på selvstyrets gratis jobportal?

Frantz Ferenkamp Nielsen foreslår en pragmatisk og praktisk tilgang til problemet med at skaffe personale.

- Jeg synes, Siumut og IA fører vælgerne bag lyset ved at ikke passe deres arbejde, og det har stået på i to valgperioder nu. Vi må trække i arbejdstøjet og løse problemerne.

- Demokraterne ønsker, at Qaasuitsup Kommunea slår de manglende stillinger op hurtigst muligt, særligt haster de stillinger af generel karaktér, hvor tidligere jobopslag kan genbruges. Kommunens ledige midler skal prioriteres til denne vigtige opgave. Der er ingen tid at spilde.

Det er ikke altid let at tiltrække og fastholde ansøgere til kommunens job. Derfor vil Demokraterne også i gang med at sikre mere fordelagtige rammer for rekruttering.

- Et job handler selvfølgelig om god løn og godt arbejdsmiljø, men vi skal også tage de ydre rammer i kommunen med i planlægningen, når vi skal tiltrække dygtige ansøgere til stillinger i kommunen, siger Ilulissat-formanden.

- Fællesskab i lokalområdet, fritidsaktiviteter og bedre børneinstitutioner kan gøre kommunen til et mere attraktivt sted at arbejde.

Number of views (902)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.