Nyheder

Svar til Nick Nielsen: Jeg lyver ikke

Svar til Nick Nielsen: Jeg lyver ikke

Author: Demokraatit/24. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Tonen i en valgkamp er til tider hård, og det har jeg sådan set intet imod. Men vi skal altså passe på med at beskylde hinanden for at lyve.

IA’s Nick Nielsen har udsendt en pressemeddelelse med overskriften ” Nivi Olsen lyver” – der blev jeg godt nok lidt overrasket for jeg render altså ikke rundt og lyver. Tillad mig at forklare og lad mig på forhånd undskylde for, at det godt kan blive en smule talteknisk

Historien går ud på, at jeg på et vælgermøde på Ilisimatusarfik har sagt, at i min tid som Naalakkersuisoq for Uddannelse er der blevet afsat 300 millioner kroner til kollegiebyggeri over hele landet.

Det har fået Nick Nielsen til at påstå, at jeg lyver. Nick Nielsen har endda kigget i Finansloven og her fundet ud af, at der i min tid som Naalakkersuisoq kun er blevet afsat 69 millioner kroner.

Jeg har også kigget i Finansloven og er kommet frem til nogle lidt andre tal. Jeg tiltrådte som Naalakkersuisoq for Uddannelse i december 2014. Jeg har derfor været ansvarlig for at afsætte følgende beløb til kollegiebyggeri på Finanslovskonto 84.40.15:

2015: 23 millioner kroner
2016: 3 millioner kroner
2017: 20 millioner kroner
2018: 64 millioner kroner
2019: 46,3 millioner kroner
2020: 46,2 millioner kroner

Det giver i alt 202,5 millioner kroner, hvilket jo unægtelig er noget højere end de 69 millioner kroner Nick Nielsen kommer frem til, men – og det indrømmer jeg gerne – også noget lavere end de 300 millioner kroner, som jeg nævnte på vælgermødet på Ilisimatusarfik.

Men hold nu godt fast for nu bliver det lidt mere indviklet.

På min foranledning blev Finanslovsforslaget for 2017 indrettet således, at Inatsisartut bemyndiger Naalakkersuisut til at kunne indgå en aftale med Iluut A/S om at bygge op til 500 kollegieboliger i studiebyerne, som Selvstyret herefter forpligter sig til at leje. Det kan man konstatere ved at kigge på aktivitetsområde 80-89 tekstanmærkning nummer 9 i Finansloven for 2017.

Det er derfor, at jeg var med til at oprette en ny konto på Finansloven, der hedder 40.90.15. Denne konto skal bruges til at betale for leje af de eksterne kollegieboliger.

Byggeriet af disse op til 500 kollegieboliger vil efter mit bedste skøn ikke komme til at koste under 100 millioner kroner (det præcise beløb er der så vidt jeg ved ingen der kender endnu), og dermed kommer vi så rigeligt op på, at jeg har været ansvarlig for at afsætte minimum 300 millioner kroner til kollegiebyggeri. Derfor er det ganske forkert, når Nick Nielsen påstår at jeg lyver. Men jeg indrømmer gerne, at det er lidt indviklet at finde ud af.

Mvh.
Nivi Olsen

Number of views (1226)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.