Nyheder

Iværksætterhus i Nuuk skal udvikle kommunens talenter

Iværksætterhus i Nuuk skal udvikle kommunens talenter

Author: Demokraatit/23. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Kommuneqarfik Sermersooq skal være en innovativ og udviklende kommune. Rammerne for iværksætteri og nye idéer skal på den baggrund forbedres markant. Derfor vil jeg arbejde for, at der bliver etableret et iværksætterhus i Nuuk, hvor kreative sjæle kan udfolde sig.

Gode idéer og iværksætteri er noget af det vi som samfund skal blive bedre til at omfavne, hvis vores fælles mål om at skabe en stærk og selvbærende økonomi skal blive til virkelighed. Vort land har så mange nytænkende og kreative mennesker, der åbenlyst ikke har de rette rammer at boltre sig i. Det skal der laves om på. Vi politikere skal skabe rammerne for, at vort samfunds innovative og kreative evner får plads og rum til at udfolde sig.

Vi snakker meget om selvstændighed i øjeblikket. Selvstændighed kræver at vi kan løfte os selv og vort land op på et andet økonomisk niveau end i dag. Her er ungdommen en meget vigtig faktor. Det er trods alt dem, der skal have lyst til at leve og bo i et selvstændigt Grønland.

Og vores ungdom skriger på forandring. Det kan ikke passe, at de unge skal skræmmes ud af landet, fordi vi ikke lytter og ikke giver dem muligheder. Det vil jeg lave om på. I Nuuk skal vi have et Iværksætterhus, som er målrettet idérige, unge mennesker med nye og udviklende tanker. Her skal kreativiteten blomstre, og idéerne skal udvikle sig til egentlige forretningskoncepter til glæde og gavn for hele samfundet.

Som det er lige nu går udviklingen desværre den forkerte vej. Jeg hører alt for tit, at unge mennesker ønsker at bosætte sig i andre lande, fordi vi politikere simpelthen ikke er gode nok til at skabe et attraktivt samfund at leve i. Et iværksætterhus løser ikke alle de problemer vi har, men det er et lille skridt på vejen til, at vi som samfund og kommune kan skabe et attraktivt miljø for unge mennesker, og deres idéer. Muligheden for at udvikle og udfolde sine kreative idéer tror jeg er vigtig – nok vigtigere end mange gør sig klart.

Vi skal måske alle blive bedre til at huske på, at vi er efterkommere af et stolt folk, der i en barsk natur og et bistert klima har været vant til at være kreative for at kunne overleve. Vores forfædre ville selv, kunne selv og tog ansvar for sig selv. Den mentalitet skal vi genopfinde.

 

Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat til kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq

 

Number of views (926)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.