Nyheder

Lokale indkøb skal være med til at booste en større privat sektor

Lokale indkøb skal være med til at booste en større privat sektor

Author: Demokraatit/20. marts 2017/Categories: Nyheder

Rate this article:
No rating

Selvstyret og kommunerne er alt for synlige i alle kroge af vort samfund. For mig er det vigtigt, at vi fra kommunalbestyrelsens side hjælper til med at skabe en større privat sektor. Det kan vi blandt andet gøre ved at udlicitere kommunale opgaver til private aktører, og ved at sørge for, at kommunen og kommunens virksomheder primært indkøber lokalt.

Der skal være gode og stabile rammer for vore virksomheder. Det er derfor, at Demokraterne på landsplan kæmper for at få nedsat selskabsskatten, så virksomhederne kan få overskud til at investere og dermed generere arbejdspladser og skatteindtægter.

Fra kommunens side kan vi også gøre meget for at skabe bedre vilkår for private virksomheders muligheder for at tjene penge.

For det første skal vi blive bedre til at vurdere om en privat aktør vil kunne løse en opgave lige så godt eller bedre end kommunen. Hvis en privat aktør kan det, så skal opgaven udliciteres og/eller outsources. Lad os blive bedre til at huske på, at det ikke er en naturlov, at det offentlige er bedst egnet til at løse en opgave. Oftest er det faktisk lige omvendt. Derfor mener jeg, at Kommuneqarfik Sermersooq skal blive en forgangskommune og nedsætte en privatiseringskommission. Privatiseringskommissione skal være med til at kortlægge hvilke opgaver der kan privatiseres og kommissionen skal komme gennemgribende analyser heraf, netop med henblik på at komme med anbefalinger til, hvilke områder vi med fordel kan privatisere.

For det andet skal kommunen blive bedre til at købe lokalt og bruge lokale leverandører. Det vil give vækst og skabe arbejdspladser. Det er nemlig sådan, at for hver krone, vi bruger på, genererer vi 1,03 kroner ved at købe lokalt. Det bliver til mange penge på sigt. Og det vil samtidig betyde, at vi støtter den spirende private sektor i vort samfund.

I dag er vort land nemlig alt for præget af en alt for stor offentlig sektor herunder de offentligt ejede virksomheder. Vi skal have skabt en ny virkelighed, hvor den offentlige sektor og den offentlige indflydelse bliver mindre samtidig med, at den private sektor vokser. Vi skal med andre ord skabe de rette rammer for, at der kan komme langt mere aktivitet i den private sektor.

Vi skal være et innovativt og udviklende samfund, som lader os inspirere af vore forfædre. De kunne selv. De ville selv. De tog ansvar for sig selv. Den mentalitet skal tilbage – det skal være slut med den store afhængighed af den offentlige sektor


Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat til Kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq for Demokraterne

Number of views (1221)/Comments (0)

Tags:

Please login or register to post comments.