Nutaarsiassat

Lad os nu få liberaliseret mobiltelefonien

Lad os nu få liberaliseret mobiltelefonien

Author: Demokraatit/30. august 2017/Categories: Nyheder

Jo længere tid, der går før vi liberaliserer området for mobiltelefoni, jo flere penge taber samfundet. Så enkelt er det faktisk. Den socialistiske koalition har desværre valgt, at vi grønlændere skal fortsætte med at være kunder hos TELE til nogle af verdens højeste priser. Dermed bliver vi alle fattigere, og den socialistiske stædighed går endda mest ud over de mindrebemidlede, hvilket betyder, at uligheden i samfundet stiger.

Et sted mellem 69 og 112 millioner kroner hvert eneste år. Så stor er den samfundsøkonomiske gevinst, hvis vi politikere vælger at liberalisere mobil- og fastnettelefoni. Det er ikke noget vi fra Demokraterne har fundet på. Det er den klare og tydelige konklusion i rapporten: "Samfundsøkonomisk konsekvensanalyse af en teleliberalisering i Grønland".

Denne samfundsøkonomiske gevinst vil uden tvivl komme alle grønlændere til gode i form af billigere priser på især mobiltelefoni. Og da vi stort set alle har en mobiltelefon, vil det faktisk betyde, at vi privatøkonomisk sparer penge, som vi i stedet kan bruge på andre ting.

Desværre er der intet der tyder på, at den socialistiske koalition vil give borgerne billigere mobiltelefoni. Tværtimod arbejder koalitionspartierne aktivt for at fastholde nogle af verdens højeste priser på mobilområdet. Det er helt skørt, da det jo samtidig betyder, at uligheden stiger, da priserne på mobiltelefoni jo er de samme uanset, hvor mange penge man tjener. Den vellønnede akademiker har alt andet lige bedre råd til at betale de høje mobilpriser end arbejderen på fiskefabrikken har.

Koalitionen burde lade sig inspirere af erfaringerne på internetområdet. Her har man med succes liberaliseret markedet for internetforbindelser, hvilket har betyder nye aktører samt bedre og billigere produkter for forbrugeren. Og ved I hvad; TELE tjener såmænd stadig penge. Alle er med andre ord glade.

Hvorfor dog ikke gøre det samme på området for mobiltelefoni? Lad os få nye aktører og nye produkter. Lad os få billigere priser og mere kvalitet.

Lad os nu få liberaliseret markedet til glæde for både forbrugere og virksomheder.

Mvh.
Justus Hansen & Randi Vestergaard Evaldsen
Demokraatit

Number of views (502)/Comments (0)

Tags: