Nutaarsiassat

Nivi Olsen: Nej tak til topskat

Nivi Olsen: Nej tak til topskat

Author: Demokraatit/24. august 2017/Categories: Nyheder

Det er en udpræget dårlig idé at indføre topskat sådan som den røde koalition lægger op til.  Demokraterne vil ikke være med til at straffe mennesker, der tager en lang uddannelse eller som har succes med iværksætteri. Topskat vil i vores øjne være skadeligt og bør ikke indføres.

Det er egentlig ikke overraskende, at en rød koalition barsler med forslag om at indføre topskat.  Men det er en dårlig idé af flere årsager.

For det første kæmper vi her i landet med, at der er for få der tager en længerevarende uddannelse, og der er for få iværksættere. Vi har brug for begge dele i vores fælles bestræbelser på at skabe et samfund, der er økonomisk selvbærende. En topskat vil gøre det mindre attraktivt at tage en længerevarende uddannelse, og mindre attraktivt at være iværksætter.

For det andet betyder topskat, at det bliver sværere at tiltrække specialiseret arbejdskraft til vort land. Hvis vi tager anlæggelsen af de kommende lufthavne som eksempel, så kræver disse store byggerier at vi kan tiltrække veluddannede og erfarne ingeniører, arkitekter og økonomer for blot at nævne nogle faggrupper. Her vil en topskat vanskeliggøre rekrutteringen.

For det tredje kan topskat være med til at forhindre, at medarbejdere bliver motiveret til at gøre en ekstra indsats. Ikke ret mange har lyst til at blive længere på arbejde, hvis det betyder, at Selvstyret tager hovedparten af det de tjener.

Nu ved jeg godt, at jeg vil blive overfaldet af socialister, der siger, at der jo kun er tale om at beskatte dem der tjener over en million kroner. Men jeg savner gode argumenter for, hvorfor man vil straffe mennesker, der har succes? Man kommer aldrig til at tjene over en million kroner med mindre man er flittig og ambitiøs. Demokraterne sætter pris på flittige og ambitiøse mennesker – den slags mennesker ønsker vi ikke at straffe. Tværtimod ønsker vi at sige til dem, at de skal kæmpe og arbejde endnu hårdere, så de kan tjene endnu flere penge og dermed bidrage endnu mere til samfundet. Samfundet har brug for, at flittige og ambitiøse mennesker har lyst til at arbejde og bo i vort land – vi har ikke brug for at skræmme dem andre steder hen.

En anden ting, der er vigtig at pointere er, at når først topskatten er indført, så bliver det alt for nemt for røde politikere at regulere på indtægtsgrænsen, hvilket betyder, at flere og flere med tiden kommer til at betale topskat. Det vil gøre os alle fattigere.

Demokraterne siger derfor nej tak til koalitionens idé om at indføre topskat. I stedet vil vi kort anbefale Naalakkersuisut at kigge på antallet af offentlige ansatte. Det er allerede for højt, og det er stigende. Man kunne hente en del penge ved effektiviseringer i den allerede alt for store offentlige sektor.

Mvh.
Nivi Olsen
Demokraatit

Number of views (522)/Comments (0)

Tags: